Kouvolan Dekkaripäivien rikosaiheinen näytelmäkilpailu (päättynyt)

1)   Kouvolan Dekkaripäivät julistaa 7.6.2013 avatuksi valtakunnallisen
rikosaiheisen näytelmäkilpailun.

2)   Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailuun osallistuvia teoksia ei saa julkistaa eikä julkisesti esittää ennen 6.6.2014.

3)   Kilpailulautakunta jakaa 2000 euron palkintosumman joko yhdelle tai useammalle voittajalle.

4)   Lähetä koneella kirjoittamasi ja yhdelle puolelle paperia tulostamasi suomenkielinen näytelmä, jonka maksimipituus on 100 000 merkkiä, kahtena kappaleena 31.12.2013 mennessä nimimerkillä varustettuna osoitteeseen: Kouvolan maakuntakirjasto, ”Rikosaiheinen näytelmäkilpailu”, PL 33, 45101 Kouvola

5)   Laita lähetyksen yhteyteen erilliseen suljettuun kirjekuoreen oma nimesi ja muut yhteystietosi. Kilpailutöitä ei palauteta eikä kilpailuun osallistumisesta mahdollisesti aiheutuvia kuluja korvata.

6)   Paikallinen raati seuloo kilpailuun tulleista näytelmistä parhaat päätuomarin luettaviksi. Raati valitsee myös dekkaripäivillä 2014 julkaistavan tekstin/tekstit. 

7)   Dekkaripäivät pidättää itsellään oikeuden valita teatteri kilpailuun lähetetyn tekstin kantaesitysteatteriksi. Tämä päätäntävalta on voimassa vuoden ajan kilpailun päättymisestä, ellei lyhyemmästä ajasta erikseen sovita. Muilta osin tekijän oikeudet tekstiinsä ovat teattereiden yleisten käytäntöjen mukaiset.  

8)   Kilpailun päätuomari, teatterinjohtaja ja näytelmäkirjailija Henrik Timonen valitsee voittajan/voittajat.

9)   Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan  Kouvolan XVIII Dekkaripäivillä  perjantaina 6.6.2014.

Lisätietoja: Ritva Sorvali p. 050 5331144                             ritva.sorvali@kouvola.fi

Maritta Naumanen p. 0206158303, 0503080351  maritta.naumanen@kouvola.fi      
 

 

LiiteKoko
PDF kuvake rikosaiheinen_naytelma.pdf272.29 KB

Kommentit

Näyttää siltä, että Dekkaripäivien kilpailujen kohderyhmänä ovat entistä enemmän ammattilaiset. Sääli.

Dekkaripäivien järjestämät kilpailut ovat olleet perinteisesti kaikille avoimia. Viimeinen novellikilpailu oli suunnattu vain niille, jotka eivät olleet aiemmin julkaisseet kaunokirjallista tekstiä. Runo- ja laulukilpailu kuten myös meneillään oleva näytelmäkilpailu ovat olleet taas kaikille avoimia.
Näytelmäkilpailun avulla haluamme olla rikastuttamassa uusien kotimaisten näytelmäkäsikirjoitusten kirjoa. Katsoimme parhaaksi pitää nimenomaan tämän kilpailun kaikille avoimena, että tekstejä tulisi mahdollisimman runsaasti.
Jos katsomme menneiden vuosien palkittuja tai kirjoihin mukaan päässeitä, eivät siellä mielestäni ammattilaiset hallitse. Tämä osoittanee sen, että ihan samalla viivalla ovat kaikki kirjoittajat olleet ja uusia kirjoittajia onkin saatu kilpailujen kautta nostettua esiin useita.

...useammalla kuin yhdellä näytelmällä?

Kyllä voi osallistua useammallakin näytelmällä.

...ole kovi nopeita reagoimaan kysymyksiin...

Vastaus oli jäänyt moderointijonoon, eli tekninen virhe esti sen näkymisen. Ongelma on korjattu. Kiireellisissä kysymyksissä voi  ottaa suoraan yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla.

Hei, suositteko kilpailussa dekkarinäytelmiä vai voiko "rikoksen" käsittää miten ja niin laajasti kuin haluaa?

 

 

Näytelmän rikos voi olla mikä tahansa. Rikoksen laatua tai lajia ei ole määritelty säännöissä.

Tarkoittaako maksimimerkkimäärä merkkejä riviväleineen vai ilman rivivälejä?

siis tarkoitin tietenkin välilyöntejä enkä rivivälejä...

Tuo maksimimerkkimäärä kiinnostaisi muitakin, siis onko siinä välilyönnit mukana vai ei?

Hei, kaikkien merkkien pitää mahtua 100 000 merkkiin, eli 100 000 välimerkkeineen on riittävä määrä tekstiä.

Voisitteko avata hieman sääntökohtaa seitsemän. Tarkoitetaanko "oikeudella valita teatteri" max. vuoden mittaista optio-oikeutta? Ja jos käsikirjoitus päätyy tuotantoon ja esitykseksi asti, niin maksetaanko siitä käsikirjoittajalle korvaus teatterin yleisten käytäntöjen mukaisesti?

Kyllä säännöissä tarkoitetaan kilpailun järjestäjien korkeintaan vuoden mittaista oikeutta valita teatteri. Jos käsikirjoitus päätyy tuotantoon teatteri noudattaa yleisiä tekijänoikeuskäytäntöjä. Käsikirjoittaja sopii silloin asiasta teatterin kanssa ja korvauksen suuruus määräytyy niissä neuvotteluissa. Jos joku kaipaa tähän osviittaa, niin yleensä puhenäytelmissä korvausprosentti liikkuu yhdeksän ja kahdentoista välillä alvittomasta lipun hinnasta (alv 10 %).

Riittääkö, että kirjekuoren postileimassa on päiväys 31.12

Vielä näin dead linen lähestyessä yksi kysymys: Riittänee, että kirje lähetetään viimeistään 31.12. eikä sen tarvitse olla vielä perillä sinä päivänä - vai?