6 Kes 2017

Dekkaripäivien kirjoituskilpailu 2018: rikosnovelli teemalla Poliittinen murha

Julkaissut Ilona Manninen

Rikosaiheinen kirjoituskilpailu 2018

Säännöt

POLIITTINEN MURHA

 

1. Kirjoita novelli, jonka teemana on poliittinen murha. Murha voi tarkoittaa fyysistä tai ei-fyysistä ihmisen tuhoamista. Sijoita tapahtumat Suomeen, mihin tahansa Suomen historian aikakauteen. Tekstin pituus saa olla korkeintaan 10 A4-sivua, yhteensä 20 000 merkkiä.

2. Lähetä novellisi postissa kahtena kappaleena 31.12.2017 mennessä osoitteeseen: Kouvolan kaupunginkirjasto, PL 33, 45101 Kouvola. Kuoreen merkintä ”Kirjoituskilpailu”.

3. Käytä nimimerkkiä, mutta lähetä tekstin mukana erillisessä suljetussa kuoressa oikeat henkilö- ja yhteystietosi, osoite, puhelin ja sähköposti.

4. Paikallinen raati seuloo kirjoituksista parhaimmat päätuomari Jari Järvelän arvioitaviksi. Päätuomari valitsee näistä 1–3 palkittavaa novellia, joille raati jakaa 2 000 euron palkintosumman parhaaksi katsomallaan tavalla. Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kouvolan Dekkaripäivillä 8.6.2018.

5. Parhaista novelleista julkaistaan kirjoituskokoelma Kouvolan XXII Dekkaripäivillä 2018.

6. Kilpailu on kaikille avoin. Jokainen kirjoittaja voi osallistua vain yhdellä novellilla.

7. Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia. Kouvolan Dekkaripäivät pidättää itsellään oikeuden julkaista kilpailuun tulleita novelleja myöhemminkin painettuina tai verkossa.

FBbanneri_kirjkilpailu_2018.jpg

Kommentit

Tarinan tapahtumat saa siis sijoittaa "mihin tahansa Suomen historian aikakauteen" - tarkoitetaanko tällä itsenäisen Suomen historiaa vai Suomen aikaa Ruotsin ja Venäjän vallan alla?

Aikakausi voi olla mikä vaan, vaikka ennen itsenäisyyttä tai tulevaisuudessa.

10 sivuun saa mahtumaan merkkejä reilusti enemmän kuin tuon 20000, vaikka kirjoittaisi normaalilla fonttikoolla (12) ja rivivälillä (1,5). Kumpi tuossa on siis kilpailun kannalta oleellista: se, että teksti mahtuu ilman kikkailuja 10 sivuun, vai se, että teksti pysyy tarkasti annetun merkkimäärän sisällä?

Kyllä toivomme merkkimäärän pysyvän annetuissa lukemissa. Typografisesti selkeää tekstiä on mukavampi lukea. Tekstin pitkittäminen ei yleensä myöskään ole hyväksi, tiivistäminen sen sijaan on.