13 Tou 2008

Wexi Korhonen, Perintönä murha. Gummerus 2003

Yksityisetsivän ja poliisien välistä kärhämöintiä Tampereella

Wexi Korhonen laittaa uusimmassa kirjassaan ”Perintönä murha” yksityisetsivänsä Pekka Salon taas telkien taakse. Salo on entinen poliisi, joka on sittemmin perustanut yhden miehen yksityisetsivätoimiston. Jotkut poliisit eivät katso tätä hyvällä silmällä.
Joten Salo pannaan aina aika ajoin putkaan.

Yhdeksi Korhosen kirjojen pääaiheeksi nouseekin kirjassa kuin kirjassa poliisien ja Salon välinen jäynä. Poliisit pelkäävät että Salo sotkee heidän tutkimuksiaan tai pelkäävätkö he sitä mikä yleensä aina tapahtuukin: Salo selvittää jutun heidän nenänsä edessä. Inhimillinen kateusko johtaa tapahtumia Tampereen poliisissa?

Tämä kesäinen tarina oli ehkä liian runsashenkilöinen. Jos ei pysty lukemaan kirjaa kerralla, niin henkilöviidakkoon saattaa eksyä, sillä kuvatusta kartanosta löytyy niin paljon sekä entisiä että nykyisiä asujia, että tarkkana pitää olla. Varsinainen pääpukari tulee kuitenkin hieman turhan kaukaa.

Tutkittavan jutun lisäksi tärkeään rooliin nousevat Salon ”naisjutut”, etenkin vakituisen naisystävän rauhoittelu. Alun onnettomuus oli turhan rankka, sehän ei edes mitenkään kuulunut varsinaiseen juoneen. Mutta Pekka Salo on edelleen Korhosen hellyttävä päähenkilö. Salon sattumuksista lukee mielellään.

 

Ritvan dekkariarvostelut: