Kouvolan Sanomat uutisoi dekkareista

Kouvolan Sanomat julkaisi uutisen dekkareista. Mainituksi tulee myös Dekkaripäivät ja uusin dekkarijulkaisumme Rikos rautateillä. Henna Mäkelin: Dekkareissa kiehtoo ajankuva (Kouvolan Sanomat, 31.7.2008 04:00)

Kommentit

Kouvolan Sanomien uutisessa:
"Se on kymmenen myydyimmän joukossa kesä-heinäkuun tilastoissa kaunokirjallisuudessa. Tosin sen myyntimäärä on vähän toistakymmentä."

Siis peräti vänän toistakymmentä myyty yhdessä pikkupaikkakunnan pikku kirjakaupassa. Kuinka paljon Rikos rautateillä -novellikokoelmaa on maassamme myyty ja onko sitä arvosteltu missään lehdissä?m Siis maanlaajuisesti.

Kouvolan kirjasto on myynyt Rikos rautateillä-novellikokoelmaa n. 150 kpl. Suomalaisen kirjakaupan kautta sitä voi ostaa koko maassa.

Olemme lisäksi antaneet kirjoja palkinnoiksi ja lahjoituksina, mm. Helsingin Sanomien kulttuuritoimitukselle arvosteltavaksi. Arvostelua en ole nähnyt. Jos joku on arvosteluja nähnyt, olisi ihan mukava kuulla niistä.

Ivan Tykki myös jakeli dekkariaan Ripaskaa! alkuinnostuksessa arvostelijoille, mutta aika vähän on arvosteluja tipahdellut. Useimmat eivät edes kiittäneet saamastaan kirjasta. Onneksi on paljon mainiota palautetta tullut sähköpostin kautta kirjan ostaneilta.
Ivan tässä miettii, kannattaako dekkaripäivien novellikilpailuun osallistua, jos sitä ei sitten missään huomata.
Mitä mieltä olette?
Kouvolassa dekkaripäivillä oli kyllä mukavaa.
Ystävällisin terveisin
Ivan Tykki
http://www.ivantykki.com/

Kuulun niihin henkilöihin, jotka saivat dekkaripäivillä Ivan Tykin Ripaskaa-kirjan arvostelukappaleeksi. Kiitos tuosta kirjasta.

Aloitin kirjan lukemisen kesällä, mutta jostain syystä se jäi kesken enkä yleensä kirjoita arvostelua keskenjääneestä kirjasta. Kirja jäi elokuussa alkaneen kansalaisopistorumban alle ja ikään kuin odottamaan aikaa parempaa. Opiston kirjallisuusryhmässä käsittelemme syksyllä amerikkalaista kirjallisuutta, johon uppoaa viikottainen lukuaika melko tarkasti, mutta keväällä hiihtoloman jälkeen palaamme jälleen dekkareihin, joten viimeistään tuolloin otan Ripaskankin uudelleen esille.
Pyydän anteeksi tapahtunutta!

Suosittelen dekkarikilpailuun osallistumista. Se on aivan eri asia kuin jonkun yksittäisen lukijan/arvostelijan aikapula.

Ritva Sorvali
kansalaisopiston opettaja
Kouvolan Dekkaripäivien työryhmäläinen

2008 ilmestyneessä Ruumiin Kulttuurissa ilmestyi Kouvolan dekkarinovellikilpailun kirjan arvostelu. Ja se oli siinä lehdessä varsin näyttävästi esillä.

Kouvolan Dekkaripäivät olivat todella antoisat (olin mukana ensikertalaisena viime kesäkuussa). Ohjelmakin oli hyvä. Lisä kehuja antaisi sille, ettei päivät ole paisuneet "liian suuriksi", oli kivan kotoinen tunnelma.

Kotikutoisuudessa ja pienuudessa on haittansa. Ilmeisesti paljolti talkoovoimin pyöritettävä kulttuuritapahtuma ei jaksa hyödyntää sen kaikkia mahdollisuuksia. Tällä takoitan, etteivät suuremmat lehdet noteeraa kilpailua ja unohtavat voittajat ja julkaistun kirjan arvostelemisen. Tarvitaisiinko lisää mainosta, yhteyksiä, kontakteja jne.
Miten on yhteydet kustantajiin? Voisivatko ne sponaoroida, olla mukana etsimässä potentiaaleja dekkarikirjailijoita. Sillä eittämättä suurempi julkisuus ja paremmat palkkiot korottaisi d-päivien statusta ja tietoisuutta. Kouvolan Dekkaripäivissä olisi potentiaalia enempään.

Viime vuoden kilpailun aiheena oli rikos rautatiellä. Ihmettelin, ettei VR ollut mitenkään mukana vaikka Kouvola on tärkeä rautatiekaupunki ja kilpailun aihekin kuin suoraan VR:n mainosmiehen mietteistä.

Olisihan VR voimnut esim. julkaista muutaman novellin asiakaslehdessään. Näin olisi matkailijat saaneet hyvääkin luettavaa julkkisuutisten ja silpun lisäksi. VR olisi voinut jakaa vaikkapa erikoispalkinnon ilmaisen junamatkan muodossa.
Mahdotontako?

Kiitos aiheellisesta komentista. Dekkaripäiviä on todella pyöritetty osittain kokonaan talkoovoimin ja osittain "kolmannella kädellä" työn ohessa. Tästä sekä sponsoreiden nihkeydestä tänä päivänä johtuu vaaatimaton näkyvyys. Päivälehtien kiinnostus on ollut vaihtelevaa. Lähetämme kuitenkin aina ohjelman kaikille tiedotusvälineille ja kirjan tärkeimmille päivälehdille arvioitavaksi.
Yritämme taas tsempata näissä asioissa.

Kaikkein tärkeimpiä tekijöitä dekkaripäivillä olette kuitenkin te kaikki, jotka mukaan lähdette, yleisöksi tai esiintyjiksi. Tehdään taas hyvät päivät, tervetuloa mukaan uudet ja vanhat kävijät.

"Työ tekijänsä niittää" Kouvolassa 5.-6.6. Tarkempi ohjelma julkaistaan helmikuussa.

Sponsoroijia ei ole ilmeisesti aktiivisesti etsittykään? Merkittävien yhteistyötahojen poissaolo häiritsi suuresti osallistujan nautintoa. Emme me yksinämme niitä päiviä "tee".

Tänä päivänä eivät enää päde vanhat kliseet kuten työ tekijäänsä kiittää eikä vaatimattomuus ole mikään hyve, vaan pikemminkin ruma sana.

Amatöörimäisyys näkyi myös järjestelyissä sekä loppusuoralle valittujen dekkarinovellien häiritsevässä samankaltaisuudessa, mikä kertoo esiraatiin kuuluvan Lahti-Kouvola -väliä reissaavia hissuttelevia harrastelijoita.

Mutta ehkä tapahtuma halutaankin pitää Kouvolan kotiseutuklubin vuositapaamisena?

Voisitko antaa vinkkejä merkittävistä yhteistyökumppaneista, otamme näihin mieluusti yhteyttä. Esiraatiin olemme yrittäneet houkutella uusia jäseniä, mutta raati todellakin on pysynyt vuosikausia osittain samana.

Dekkaripäivät on talkoolaisuudestaan huolimatta ollut valtakunnallinen tapahtuma alusta alkaen. Esimerkiksi viime kesänä puolet vieraista tuli Kouvolan seudun ulkopuolelta. Lisäksi suurin osa kilpailuihin osallistujista tulee muualta Suomesta.

Joten mitään klubia ei ole vaan tervetuloa edelleen kaikki kiinnostuneet Kouvolan Dekkaripäiville!

Mitä väliä sillä on, mistä kaukaa vieraat on?

Ette voi sitä edes kaikkien osalta tietää. Itse en ole siihen kiertävään listaan pistänyt osoitettani lainkaan. Miksi pitäisi?