7 Huh 2010

Novellikilpailun tilanne

Julkaissut Maritta

Tässä yhteinen vastaus kaikille kysyjille ja kommentoijille:

Kaikille jatkoon päässeiden novellien kirjoittajille on tieto mennyt perille. Muut voivat kysyä sähköpostitse novellinsa raadilta saamaa pistekeskiarvoa, mutta muuta palautetta emme pysty antamaan. Dekkaripäivien palautetilaisuuteen keräämme raatilaisten kommentteja.

Raati koostuu amatöörilukijoista, kylläkin tottuneista sellaisista. Pisteet ovat aina subjektiivisen lukukokemuksen tulos. Kirjaan mahtuu vain tietty määrä tekstejä, joten valinta on aina vaikea. Paljon jää joka vuosi hyviä tekstejä ulkopuolelle.

Pienin pistemäärä kirjaan päässeillä oli 3,8. Tällä kertaa mukaan pääsivät kaikki tämän pistemäärän saaneet.

 

Tässä vuonna 2010 kirjaan päässeiden novellien nimet:

Elämälle vierasta, Harppi, Hissitavaraa, Kaikki on hyvin, Kapteeni Koukun tunkit, Kivettymä, Käsityöpussi, Lukitut huoneet, Matkalaukku, Murha mielessä, Mustempi maanantai, Pattitilanne, Radanvarren karkulainen, Silloin pelkäsin todella, Sinetöidyt huulet, Suvivirsi, Syntymäpäivän jälkeen, Trio Plus, Tulossa ollaan, Uusi ystävä, Valta, Veretön lihaton

 

Kiitos kaikille osallístuneille!

 

 

Kommentit

Todella hyviä nimiä novelleilla. Mielenkiinnolla odotan tulevaa kirjaa.
Näin noviisina tiedustelen vielä mistä osoitteesta saa kysyä kommentteja omasta novellista?

Saatan ajatella turhan yksinkertaisesti, mutta jossain on varmaan olemassa jokin lista, josta näkyy novellin nimi tai kirjoittajan nimimerkki ja novellin saama pistemäärä. Tällaisen listan julkaisu webiin pitäisi olla aika helppoa; eipähän tarvitsisi vastailla niin moneen sähköpostiin, kun kaikki "rannalle jääneet" voisivat tarkistaa omat pisteensä näiltä sivuilta.

"Paljon jää joka vuosi hyviä tekstejä ulkopuolelle."

Kun lukee viime vuosien dekkarinovellikilpailujen julkaisuja, ihmettelee, miksi niin paljon huonoja tekstejä on päässyt "sisäpuolelle".
Käsittämätön ristiriita?

Miten pistemäärä muodostui? Sain 1.5 pistettä, ja vaikuttaa siltä, että sen täytyy olla aivan ala-arvoinen verrattuna 3.8 pisteeseen. Saamieni muiden arvostelujen suhteen olen pettynyt. Nov ellini "Rajavartijan helvetti" piti täyttää ainakin esittämänne perusvaatimukset. Mikä meni pieleen?
Terveisin esa simonen

Makuja on monenlaisia

Yhtenä syynä alhaiseen pistemäärään voi olla se, että novelli on reilusti ylipitkä (yli 40.000 merkkiä). Jos vähänkään epäilee tätä, kannattanee tarkistaa merkkimäärä. 

Toinen syy on tietenkin siinä, että makuja on niin monenlaisia. Kirjoittajan kannattaa vain toivoa, että ennemmin tai myöhemmin hänen tekstinsä löytää arvoisensa lukijan. Ja niin tulee myös käymään.

Puhumme näistä asioista enemmän Kouvolassa 11.6.2010 dekkarinovellikilpailun palautetilaisuudessa. Kaikkien sinne ilmoittautuneiden novelleja varaudutaan kommentoimaan. 

terv. Ritva Sorvali

lukuhullu