Vastauksia kysymyksiin

Kommentteja ja kysymyksiä on sivulle tullut useita. Tässä vastauksia:

- Myös kolmelle palkittavan novellin kirjoittajalle on ilmoitettu.

- Pisteet annetaan henkilökohtaisen arvion ja lukukokemuksen mukaan. Siten jokainen pistekeskiarvo kuvaa sitä, miten juuri nämä lukijat tässä kontekstissa tekstin kokivat. Eli huono pisteluku ei automaattisesti tarkoita huonoa tekstiä. Sama novelli voisi menestyä jossain toisessa kilpailussa paremmin.

- Pistelistaa ei julkaista tänä vuonna nettisivulla. Emme voi tehdä enää yhtään ylimääräistä työtä. Otamme asian huomioon seuraavassa mahdollisessa kilpailussa paremmin.

-Raatia sopii arvostella ihan vapaasti kuten kaikkia raateja. Kun ihmiset ovat arvioimassa, ratkaisut ovat aina persoonakohtaisia. Ja tasa-arvoisen hyviä novelleja on mukana  paljon enemmän kuin kirjaan mahtuu.

Kommentit

Onko helpompaa kuin julkaista jokin lista netissä? Jos ei muuten aika tai osaaminen riitä, niin lista PDF-muotoon, nosto julkaisupalvelimelle ja uutisesta linkki tiedostoon. Pitäisi olla parin minuutin homma. Monelle riittäisi varmaan, kun listasta näkisi helposti novellin nimi ja sen saama pistemäärä.

Monet ovat kritisoineet raatia, aikaisempia kokoelmia, aihepiirejä ja milloin mitäkin. Olen itse osallistunut erilaisiin kirjoituskilpailuihin kolmen vuosikymmenen ajan. Joskus on tullut menestystä, joskus ei. Vastauksissa onkin jo hyvin kerrottu, miten esiraati toimii. Pitää ymmärtää, että kirjoituskilpailuissa ei ole absoluuttista totuutta. Olen esimerkiksi lähettänyt saman tekstin kaksi kertaa saman järjestäjän kilpailuun ja kas, ensimmäisellä kerralla novelli ei menestynyt, toisella kerralla se pärjäsi. Ehkä tuntuu sattuman kaupalta, mutta tämä pitää vain hyväksyä. Voi myös kysyä, onko kilpailu paras tapa toimia, jos haluaa tekstinsä julki. Nytkin vain kymmenesosa lähetetyistä tarinoista julkaistaan. Tosin sekin on huomattavasti suurempi prosentti kuin mitä kustantajat julkaisevat saamistaan käsikirjoituksista.