14 Tou 2010

Dekkaripäivillä mielen murtumisesta

Julkaissut Ritva Sorvali

Dekkaripäivillä mielen murtumisesta

Kouvolan XIV Dekkaripäivillä 11.6.-12.6.2010 puhutaan tänä vuonna ihmisen mielen murtumisesta, päivien teema on murhattu mieli. Asiasta puhuvat muun muassa vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma, psykologi Hannele Törrönen, kriitikot Juha Virkki ja Kaisa Neimala sekä kirjailijat Marko Kilpi, Terhi Nikulainen ja Pasi Lönn.
 

Mukana ovat myös esikoiskirjailijat Kari Häkämies, Johanna Tuomola, Olli Lehtinen ja Janne Katajisto. Saksantaja Gabriele Schey-Vasara laajentaa dekkariaihetta Saksan maaperälle.  Puheenjohtaja Juha Kautto kertoo Mauri Sariolan kirjailijanuran pettymyksistä. Ohjaaja/kirjailija Auli Mantila pitää lauantaina viimeisen puheenvuoron.  
 

Dekkaripäivillä julkistetaan dekkarinovellikilpailun voittajat ja julkaistaan uusi novellikokoelma Murhattu mieli. Tähän kokoelmaan on koottu kilpailun parhaat novellit. Luentojen lisäksi Kouvolan Dekkaripäivillä on perinteiseen tapaan uusien sekä vanhojen kirjojen myyntiä. Dekkaripäiville on edelleen vapaa pääsy.

Tarkemmin ks. ohjelma 

Kommentit

kysyisin, mihin ovat päätyneet ne käsikirjoitukset, jotka eivät päässeet jatkoon?

Kiitos käsikirjoituskysymyksestä!

Kouvolan Dekkaripäivät on järjestänyt jo kahdeksan dekkariaiheista kirjoituskilpailua. Kaikkia näihin kilpailuihin tulleita tekstejä säilytetään Kouvolan maakuntakirjaston arkistossa. Siellä on siis jo melkoinen määrä dekkaritekstejä.

Yhden kerran dekkarinovellikilpailujen ns.  toiseksi parhaista  novelleista on tehty novellikokoelma nimellä "Katajanvarsi oli musta".  Aineistoa tämäntyyppisiin kokoelmiin on vaikka millä mitalla, sillä aina jää kokoelmien ulkopuolelle paljon hyviä tekstejä. Kun seuraavan kerran pidämme  välivuoden kilpailussa, todennäköisesti teemme uuden toiseksi parhaiden kokoeman. 

Jos ja kun näin tapahtuu, pyydämme tietenkin luvan kirjoittajilta. Joku on tällä välin voinut julkaista tekstinsä jo muualla, mihin jokaisella on täysi oikeus.

Ritva S. 

Saavatko kirjoittajat joiden teksti päätyi kirjaan myös
tekijäkappaleen. Ja kun ei pääse itse päiville niin mistä
kirjaa saa muualla Suomessa ostaa ?

Kirjoittajat saavat tekijänkappaleen ja ruusun

Jollei kirjoittaja pääse paikalle dekkaripäiville, tekijänkappaleen voi tilata Kouvolan kirjastosta dekkaripäivien jälkeen osoitteella: kirjasto@kouvola.fi

terv. Ritva S.