Dekkaripäivien kirjoituskilpailu 2018: rikosnovelli teemalla Poliittinen murha

Rikosaiheinen kirjoituskilpailu 2018

Säännöt

POLIITTINEN MURHA

 

1. Kirjoita novelli, jonka teemana on poliittinen murha. Murha voi tarkoittaa fyysistä tai ei-fyysistä ihmisen tuhoamista. Sijoita tapahtumat Suomeen, mihin tahansa Suomen historian aikakauteen. Tekstin pituus saa olla korkeintaan 10 A4-sivua, yhteensä 20 000 merkkiä.

2. Lähetä novellisi postissa kahtena kappaleena 31.12.2017 mennessä osoitteeseen: Kouvolan kaupunginkirjasto, PL 33, 45101 Kouvola. Kuoreen merkintä ”Kirjoituskilpailu”.

3. Käytä nimimerkkiä, mutta lähetä tekstin mukana erillisessä suljetussa kuoressa oikeat henkilö- ja yhteystietosi, osoite, puhelin ja sähköposti.

4. Paikallinen raati seuloo kirjoituksista parhaimmat päätuomari Jari Järvelän arvioitaviksi. Päätuomari valitsee näistä 1–3 palkittavaa novellia, joille raati jakaa 2 000 euron palkintosumman parhaaksi katsomallaan tavalla. Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kouvolan Dekkaripäivillä 8.6.2018.

5. Parhaista novelleista julkaistaan kirjoituskokoelma Kouvolan XXII Dekkaripäivillä 2018.

6. Kilpailu on kaikille avoin. Jokainen kirjoittaja voi osallistua vain yhdellä novellilla.

7. Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia. Kouvolan Dekkaripäivät pidättää itsellään oikeuden julkaista kilpailuun tulleita novelleja myöhemminkin painettuina tai verkossa.

FBbanneri_kirjkilpailu_2018.jpg

Kommentit

Tarinan tapahtumat saa siis sijoittaa "mihin tahansa Suomen historian aikakauteen" - tarkoitetaanko tällä itsenäisen Suomen historiaa vai Suomen aikaa Ruotsin ja Venäjän vallan alla?

Aikakausi voi olla mikä vaan, vaikka ennen itsenäisyyttä tai tulevaisuudessa.

10 sivuun saa mahtumaan merkkejä reilusti enemmän kuin tuon 20000, vaikka kirjoittaisi normaalilla fonttikoolla (12) ja rivivälillä (1,5). Kumpi tuossa on siis kilpailun kannalta oleellista: se, että teksti mahtuu ilman kikkailuja 10 sivuun, vai se, että teksti pysyy tarkasti annetun merkkimäärän sisällä?

Kyllä toivomme merkkimäärän pysyvän annetuissa lukemissa. Typografisesti selkeää tekstiä on mukavampi lukea. Tekstin pitkittäminen ei yleensä myöskään ole hyväksi, tiivistäminen sen sijaan on.

Sääntöjen mukaan novelli pitää lähettää 31.12.2017 mennessä. Mainittu päivä on kuitenkin sunnuntai, jolloin posti ei kulje, eikä myöskään 1.1., joten jos novellin pistää postilaatikkoon 31.12., niin se on perillä vasta 3.1.
Miten siis määritellään sääntöjen mainitsema "mennessä"

Kyllä huomioimme pyhät ja postin kulun. Käsitttelemme tekstejä 4.1. iltapäivällä ja hyväksytään kaikki siihen mennessä tulleet.

Miten varmistetaan, että kuori on tullut postissa perille? Postia hukkuu nykyään sellaisia määriä, että jopa seurantakoodillisia postipaketteja häviää. Voiko tekstin lähettää esim ärräpakettina?

Ei mielellään ärräpakettina. Idioottivarmaa lähetystapaa ei liene olekaan.
Minulta voi sähköpostitse kysyä 4.1. jälkeen tuliko teksti perille.
naumanenmaritta@gmail.com

Riittääkö, jos postileima on vaikka 29.12?

Kyllä riittää .

Missä vaiheessa voitosta ilmoitetaan voittajille itselleen?

Raati lukee tekstejä tammi-helmikuun ajan. Sen jälkeen pyydämme kirjaan päässeiden novellien kirjoittajilta tekstit sähköisinä. Palkittaville ilmoitetaan sitten kun päätuomari on ratkaisunsa tehnyt. Ajankohtaa ei ole vielä sovittu, mutta yleensä se on ollut siinä huhtikuun alkupuolella.

Terve!

Aikuisten oikeasti huomasin tämän kirjoituskilpailun just puoli tuntia sitten. Mulla on valmis pätkä oottanut tätä jo viisi vuotta. Tulostin just ulos sivut, mutta enhän minä saa tähän postin leimaa millään huomenna, kun on sunnuntai. Voi Vee!

Jos tekstisi on torstaina perillä, se otetaan mukaan kilpailuun.

Uteliaisuuttani kysyn, paljon saitte kilpailutöitä?

Kilpailuun tuli 99 novellia. Info asiasta tulee palstalle ensi viikolla.

Ritva