Linna, Martti

Jos Saksa olisi voittanut sodan

Martti Linna, Niobe. Solver palvelut Oy Kouvola 2013.

Martti Linna kuvaa Niobessa Haminaa natsien komennossa ehkä noin 1990-luvulla. Kirjan kuvaamassa maailmassa Saksa on voittanut toisen maailmansodan ja hallitsee Eurooppaa. Venäläiset on ajettu Volgan taakse ja amerikkalaiset elävät mantereellaan juutalaisten komennossa, näin saksalaisessa Euroopassa halutaan uskoa. Saksaa puhuvat puhdasrotuiset arjalaiset hallitsevat Eurooppaa.

Kunnallispoliitikot paikallislehden toimittajan kynsissä
Martti Linna, Liian iso juttu. Myllylahti 2011.
 

Martti Linna kirjoittaa Liian isossa jutussaan kunnallispolitiikan kiemuroista. Pikkukaupungin paikallislehden toimittaja Sontanainen eli Eija Mäkelä on tarttunut luottamushenkilöiden jääviyteen, monella pallilla istumiseen ja omien asioidensa hoitamiseen. Tästä kaikesta hän on löytänyt tuomittavaa ja jopa rikollista meininkiä.
 

    
Hirsitalomiehet keskellä kuolleita unelmia
Martti Linna, Kuolleita unelmia. Myllylahti 2010.
 

Haminalaisen Martti Linnan viimeisin dekkari Kuolleita unelmia kertoo hirsitalobisneksen miehistä. Veljekset Mauri ja Timo Vuoliainen ovat kasvattaneet isänsä perustaman yrityksen maailmanmaineeseen. Heidän hirsitalojaan tilataan kaikkialle. Puun käsittelyn lisäksi he tuntuvat osaavan myös ihmisten eli työntekijöidensä käsittelyn. Tältä ainakin aluksi vaikuttaa.
 

Ritvan dekkarinurkan dekkariarvostelut: 

Kalastajalle vaimotkin ovat kuin ahvenia
Martti Linna, Ahventen valtakunta. Myllylahti 2007.

Martti Linna osallistui romaanillaan Ahventen valtakunta Kouvolan dekkariromaanikilpailuun ja pääsi kuuden parhaan joukkoon. Eipä ihme, sillä romaani on todella tiivistunnelmainen ja hyvin rakennettu.

Ritvan dekkarinurkan dekkariarvostelut: 

Eroterapiaa pariskunnille

Martti Linna, Tammikoti, Myllylahti 2009.

Martti Linna kuvaa uusimmassa kirjassaan Tammikotia, jossa pariskuntia opetetaan eroamaan. Monet roikkuvat jollain tavalla yhdessä, vaikka ovat vuosikausia sitten eronneet. Tai jotkut eivät omin voimin osaa erota, vaikka se olisi heille eduksi. Linnan aikaisemmasta kirjasta tuttu ylikomisario Reijo Sudenmaa on eroterapiassa yhdessä ex-vaimonsa Irenen kanssa.

Tilaa syöte RSS - Linna, Martti