Dekkaripäivät 2016

Kouvolan Dekkaripäivät saavutti 20-vuotisen historiansa yleisöennätyksen 800 kävijällä. Perjantaina 10.6. presidentti Tarja Halonen ja oikeusministeri Jari Lindström vetivät pääsalin täyteen porraspaikkoja myöten. Kaikkiaan Dekkaripäivillä vieraili perjantaina noin 450 ja lauantaina noin 350 dekkarien ystävää.

Tapahtuman järjestäjät ovat hyvin tyytyväisiä suosioon. Kiitämme esiintyjiä, yleisöä, kirjamyyjiä ja yhteistyökumppaneita.

Kouvolan Dekkaripäivät
10.6.2016 Kouvola

Tarja Halonen


Dekkarikin on aikansa lapsi

Tulin erittäin mielelläni Kouvolan Dekkaripäiville. Siihen on monta syytä. Ensinnäkin hyvää kirjallisuutta – sekä sen tekemistä että sen lukemista kannattaa tukea. Mikä sitten on hyvää ja mikä huonoa, onkin vähän kinkkisempi juttu. Minun mielestäni jako ei mene lajin eli genren mukaan. Kaikissa lajeissa on hyvää ja vähemmän hyvää.

Helsinkiläinen Virpi Aaltonen voitti Kouvolan Dekkaripäivien rikosaiheisen pienoisromaanikilpailun tekstillään Nekala. Nekala kuvaa naista ja miestä, jotka kumpikin joutuvat viettämään kireätunnelmaisen kesän Nekalassa.

Kilpailu järjestettiin Kouvolan Dekkaripäivien 20-vuotisen taipaleen kunniaksi, ja siihen tuli 60 käsikirjoitusta ympäri Suomea ja Eurooppaa. Paikallinen raati valitsi seitsemän tekstiä päätuomari kirjailija Matti Röngän luettavaksi. Hän valitsi voittajat.

Pystytämme Dekkariteltan Kouvolan kävelykatu Manskille jälleen Dekkaripäivien aattona. Teltta täynnä laadukkaita poistodekkareita 1 €/kpl. Parhaat viedään käsistä, joten tule ajoissa. Dekkariteltan löydät kauppakeskus Manskin kulmasta to 9.6. klo 10–15.

Samalla voit napata mukaan dekkaripäivien ohjelman ja Kouvolan kirjastojen kesän aukioloaikoja. Olet myös tervetullut keskustelemaan kanssamme Kouvolan Dekkaripäivistä, ohjelmasta, kirjoista ja kirjallisuudesta.

IMG_0003_web.jpg

Kouvolan Dekkaripäivien rikosaiheisen pienoisromaanikilpailun voittanut teos on saapunut painotalosta. Millaista jännitystä kirjalaatikot kätkevät sisällensä?

Voitokas dekkari julkistetaan perjantaina 10.6. klo 18.45 Kouvolan Dekkaripäivillä. Voittajan ja muut palkitut paljastaa kirjailija Matti Rönkä. Samalla avataan uusi rikosaiheinen kirjoituskilpailu.

Kouvolan Dekkaripäivät käynnistyvät tänäkin vuonna kirjamyynnillä. Myyntipöydät avautuvat Kouvola-talolla perjantaina 10.6. klo 15 ja myyntiaika jatkuu läpi koko päivien aina lauantaihin 11.6. klo 16.30 asti.

Perinteisesti yleisöä on pyörinyt myyntipöytien äärellä sankoin joukoin. Dekkaripäivät tarjoavat oivan mahdollisuuden tavata vanhoja ja uusia asiakkaita sekä toisia kirjamyyjiä ympäri Suomen.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Dekkaripäivät 2016