Dekkaripäivät 2019

25 Tou 2019

Joikutaiteilija Ante Aikio tuo joikaamalla Kouvolaan palan Lapin luontoa. Joiku liittyy saamelaisten tarina- ja kertomusperinteeseen ja useimmiten niissä ylistetään luontoa ja eläimiä.  Niinpä Aikion esitys täydentää upeasti päivien luontoteemaa.

Promokuva-2.gif
Kuva: Niina Brandt

Tapahtumapaikka: 
24 Tou 2019

Ympäristövaikuttaja Riikka Karppinen on Sodankylän kunnanvaltuutettu, opiskelija ja järjestösihteeri. Hänen nimensä tuli ympäri maatamme tutuksi viime eduskuntavaalien yhteydessä, jolloin Karppinen keräsi valtaisan äänisaaliin Lapin vaalipiirissä ja jäi vain muutaman äänen päähän valinnasta.

Riikka_Karppinen_Jonna_Saari_6.gif
Kuva: Jonna Saari

Tapahtumapaikka: 
23 Tou 2019

Eppu Nuotio tuo kasvit kirjoihinsa

Julkaissut Tuija Hanski

Kirjailija Eppu Nuotio on kehitellyt Ellen Lähde -sarjaansa jännityksen kihelmöintiä kasvimaailman ympärille. Myrkkykeiso, anopinhammas ja elämänlanka voivat olla väärin käytettynä vaarallisia. Kirjojen päähenkilö, intohimoinen perennaharrastaja Ellen Lähde on tarkkaavainen marttaihminen ja haistaa helposti käryä ilmassa.

Nuotio2014_0netti.gif
Kuva: Katja Tähjä

Tapahtumapaikka: 
17 Tou 2019

Dekkaripäivien äiti ja perustaja Ritva Sorvali kertoo perjantai-illan kenties jännittävimmästä kohokohdasta eli kirjoituskilpailun tulosten julkistamisesta:

Perjantaina klo18.00 käsitellään luontoaiheista dekkarikirjoituskilpailua ja julkistetaan uusi novellikokoelma. Kun itse kilpailu ja sen osanottajat on esitelty, päätuomarina toimiva kirjailija Kati Hiekkapelto kertoo kirjaan valituista novelleista sekä perustelunsa voittajista.

Tapahtumapaikka: 
14 Tou 2019

Marko Hautala on kauhun mestari

Julkaissut Tuija Hanski

Joko googlasit sanan Leväluhta? Marko Hautalan uusin dekkari kuvaa vesikalmiston mysteeriä. Kauhua tulvivassa kirjassa lähteestä tuli hauta.

Hautala_Marko_2018_04.gif
Kuva: Veikko Somerpuro

Kustannusosakeyhtiö Tammen mukaan Hautala on Suomen Stephen King.  Dekkaripäivien esiintyjämme ansaitsee kiistatta tuon nimityksen, niin hyytävään jännityksen verkkoon kirjailijan  koko tuotanto lukijansa kietoo. Ja Leväluhdalla kauhu tiivistyy.

Tapahtumapaikka: 

Sivut

Tilaa syöte RSS - Dekkaripäivät 2019