JP Koskinen, Huhtikuun hiipuva rakkaus. CrimeTime 2018

https://kyyti.finna.fi/Record/kyyti.1320727

Huhtikuussa selvitetään Caramerin suvun salaisuuksia

JP Koskinen, Huhtikuun hiipuva rakkaus.  CrimeTime 2018

JP Koskisen kuukausisarja on edennyt huhtikuuhun. Etsiväkaksikko Kalevi Arosuo ja hänen sisarenpoikansa Juho Tulikoski selvittelevät uusia hämeenlinnalaisia rikoksia.

Nyt selvityspyyntö tulee Caramerin suvusta. Siellä 92-vuotias matriarkka Amanda on vuosikymmeniä pitänyt suvun ohjia ja omaisuuttakin hallussaan, mutta nyt alkavat nuoremmat ounastella, että muutoksen olisi tapahduttava.

Kukin nuoremmista yrittää hivuttautua mahdollisimman hyviin asemiin perinnön suhteen. Tämä hivuttautuminen saa kirjan lopussa kohtalaisen ronskejakin piirteitä, eivätkä tutkijamme tai poliisi ehkä koskaan saa selville, mitä kaikkea suvun kesken on vuosien mittaan tapahtunut tai vielä tapahtuu.

Muita juonia ovat Juha Tulikosken ja tämän siskon kiistely näiden isän perinnöstä eli pääasiassa tämän tauluista ja Juhon naisystävän kampaamossaan kuulemma tarina paikallisesta ufoesiintymästä. Nämä molemmat jutut jäävät kuitenkin Caramerin suvun sotkujen varjoon.

Tarina etenee pääasiassa Juho Tulikosken näkökulmasta, mutta muutaman kerran siirrytään salaperäisen otuksen nahkoihin. Otus asuu jossain kellarissa vangittuna ja liittyy ilmiselvästi päätarinaan. Miten se siihen liittyy, sen voi kukin lukea ja saa varautua vielä lopussa muutamiin yllättäviin juonenkäänteisiin. 

Koska vuodessa on vielä jäljellä kahdeksan kuukautta, alkaa pelottaa löytyykö Hämeenlinnasta yhä uusia luontevia mysteeritapauksia vai pitääkö kaksikon laajentaa työmaataan pitemmälle Hämeeseen.   

Ritva Sorvali

Ritvan dekkariarvostelut: